zaterdag 27 april 2013

Domstad op Donderdag

Voor de tweede keer binnen een week trok dames 2 ten strijde tegen Domstad Dodgers. En hoewel Domstad enkele dagen terug nog overkwam als een zeer onervaren team, bleken er nu toch echt wel slagkracht, ervaren honkloopsters en snelle armen in te zitten. Dat maakte de wedstrijd een stuk spannender.
Renate begon op de plaat. Domstad kon haar ballen in de eerste inning goed weg krijgen. Maar ook de Matchmakers deden het goed aan slag. Met 5-4 voor de MM begonnen we aan de 2e inning. En daar bleek de concentratie in het binnenveld ingezakt: er werden veel onnodige fouten gemaakt, en de ene na de andere Domstaddame kwam met gemak over de thuisplaat gedraaft. Uitzondering was de magnifieke vangbal van Janneke in het rechtsveld. Gelukkig konden de MM aan slag het hoofd wel weer koel houden en bleven ze af van de vele wijdballen. En de enkele mooie slagbal werd zo nodig wel netjes weggewerkt.
Zo begonnen we met 16-16 aan de 3e inning. Daar stond voor de MM een nieuwe pitcher op de plaat: Eveline. En hier moesten de Dodgers even aan wennen. Veel tijd om te wennen hadden ze uiteindelijk niet: het werd drie op en drie af. Toen mochten de MM fijn nog een paar puntjes maken en met een paar mooi geslagen ballen, soms wat leunen en vooral profiteren van veldfouten werd de eindstand 22-16 voor de Matchmakers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten