zaterdag 20 juni 2015

Eerste overwinning van softbal dames 1 van Matchmakers!

  Na 2 jaar achter elkaar tweede te zijn geworden in de vierde klasse vond dames 1 van Matchmakers het tijd om hun krachten te testen in een hogere klasse. Dat viel in eerste instantie niet mee omdat het niveau van de wedstrijden een stuk hoger lag, maar onderhand is duidelijk dat het harde werken wel effect heeft gehad, gezien de overwinning tegen het Hengelose Giants.

Hoewel in Wageningen gespeeld was dit een uitwedstrijd voor Matchmakers en ze begonnen meteen heel voortvarend aan slag, en er vielen veel honkslagen te bewonderen. De teller bleef staan op 6, waarna Giants het mocht gaan proberen, en zijn wisten drie keer tot scoren te komen.

Daarna kwam een ‘superinning’ voor Matchmakers waarin niet minder dan 12 punten werden gescoord. In deze slagbeurt vielen onder andere een homerun van midveldster Marloes Wentink en twee drie-honkslagen van rechtsveldster Dagmar van Nieuwpoort te bewonderen. Daarna was de wedstrijd wel gelopen en kwam uiteindelijk de eindstand uit op 18-4 in een door pitcher Marit van Tiel sterk geleide ontmoeting.

Beste slagvrouw was Petra Severijnen met 4 honkslagen uit 4 beurten; maar ook de teamprestatie aan slag mocht er zijn, iedereen had minimaal een honkslag, en het team sloeg bijna 2 honkslagen uit 3 slagbeurten, om precies te zijn 0.612. Pitcher Marit van Tiel gooide 4 keer 3 slag, 4 keer 4 wijd, kreeg 5 honkslagen tegen en het veld maakte een fout.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten