maandag 6 juni 2011

DSB Matchmakers rolt Dragons in 5 innings op

Na twee dikke nederlagen tegen de koplopers waren de softbalsters van Matchmakers weer eens ouderwets op dreef. Met 16-2 werd thuis van het lager geplaatste Houten Dragons gewonnen.

In de eerste twee innings was het nog spannend. Matchmakers kreeg in de eerste slagbeurt direct twee punten tegen, terwijl de kop van de Wageningse slaglijst zelf onverrichter zake terug kon naar de dugout. In de tweede inning hield het veld onder leiding van pitcher Marloes Wentink de nul en scoorden Jedidiah Moser en Laura Derkse de gelijkmakende punten. Echt doorduwen kon de thuisploeg nog niet; er bleven drie loopsters achter op de honken.

In de derde inning gingen de softbalsters van Matchmakers los. Tot dan toe had Dragons pitcher Natasha Pastoors nog controle over de Wageningse aanval, maar met tien opeenvolgende Matchmakers aan slag was er geen houden meer aan. Onder andere door een tweehonkslag van Sanne Horst en een loepzuivere stootslag van tweedehonkvrouw Laura Derkse werd de stand naar een veilige marge van 9-2 getild.

Het was om moedeloos van te worden voor de bezoekers. Aanvallend kwamen zij er niet meer aan te pas. Verdedigend werd in de vierde inning werd nog goed weerstand geboden en bleef Matchmakers puntloos. In de vijfde inning was echter het hek van de dam. De score startte met een prachtig uitgevoerde squeeze play tussen Eveline van Zetten en Laura Nienhuis, waarna zes honkslagen op rij werden geproduceerd.

Na anderhalf uur spelen en met een nul vond Dragons-catcher Nancy van der Kraak dat de vernedering lang genoeg had geduurd. Reglementair wordt na het verlopen van de speeltijd de inning uitgespeeld, maar zij meende dat het te donker was om nog langer de ballen tegen het groen van de bosrand van De Zoom te ontvangen. Tegen de zin van Matchmakers-coach Arno van der Valk beƫindigde de umpire de wedstrijd bij een 16-2 stand in het voordeel van de Matchmakers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten