maandag 23 mei 2011

DSB Matchmakers laten nr. 1 ontsnappen


In een aantrekkelijke wedstrijd trok Matchmakers afgelopen week in de derby tegen de Blue Socks met 3-13 aan het kortste eind.

De softbalsters waren gewaarschuwd. Het team uit Veenendaal had tot nu toe alle wedstrijden met dubbele cijfers gewonnen en kreeg de afgelopen vijf wedstrijden slechts een run tegen. Des te verrassender was de start van het duel in Wageningen.

In de eerste slagbeurt bracht het team van coach Jan Haring de openingslagvrouw over de plaat, maar volgden er daarna vlot drie nullen op eerste honkvrouw Brechtje de Bruin. In de gelijkmakende slagbeurt wist ook Matchmakers haar eerste slagvrouw Iwanka Vaneman te laten scoren. En daar bleef het tot en met de derde inning bij voor beide teams. Onder leiding van het pitcher-catcher duo Marloes Wentink en Sanne Horst weerhield het Wageningse veld de Blue Socks te scoren. Op haar beurt hield pitcher Vera de Boer ook de Matchmakers in de tang.

In de vierde inning werd echter duidelijk waarom de nieuwe Veenendaalse formatie met ervaring op nationaal niveau te laag is ingedeeld door de KNBSB. De scheidsrechter van dienst hanteerde als slagzone de spreekwoordelijke brievenbus en die ging de Wageningse pitchers parten spelen op het moment dat de Blue Socks afwachtender in het slagperk gingen staan. Maar liefst tien keer vier wijd was het gevolg. Gecombineerd met vier snoeiharde honkslagen op het goede moment en een veldfout deden de Matchmakers vervolgens de das om.

De Matchmakers zette maar weinig tegenover de twaalf Veenendaalse punten. Jedidia Moser sloeg een handige honkslag in binnenveld. Linde Geritsen stal gewaagd het derde honk en Gerdie Kruimer offerde zich met een stootslag goed op om loopsters verder te brengen op de honken. Maar de twee punten waarin het resulteerde, waren bij lange na niet genoeg om de ervaring van Blue Socks nog aan het wankelen te brengen.

In deze wedstrijd liet Matchmakers zien dat ze mee kunnen op hoog niveau. In die zin was de nederlaag een goede warming up voor de softbalsters voor de wedstrijd tegen de ongeslagen en uit de derde klasse gedegradeerde Nieuwegein Diamonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten