maandag 16 mei 2011

DSB Softbalsters bereiken tweede positie in competitie


De dames van de Matchmakers hebben de positieve lijn vast weten te houden door na afgelopen week nu ook deze wedstrijd te winnen. In Apeldoorn wisten de dames vanaf het begin te domineren.

De druk werd in de eerste inning meteen opgevoerd door 4 punten op het scoreblok bij te schrijven. Aan slag waren de Matchmakers alert, waardoor er meteen al een aantal ballen het buitenveld in werden geslagen. Dit in combinatie met aanvallend honklopen resulteerde in deze voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt begon Robur ’58 sterk, maar door een mooie insluitingsactie van o.a. catcher Sanne Horst en pitcher Marloes Wentink kon de laatste nul nog net voor de thuisplaat gemaakt worden.

De tweede slagbeurt voor de Matchmakers was minder succesvol, maar Robur wist de achterstand niet kleiner te maken, doordat de Matchmakers van de eerste drie lopers ook meteen de nullen maakten. In de derde inning verloren de Wageningse meiden tijdelijk hun momentum door geen punten te maken en er drie tegen te krijgen: de stand was op dat moment 5-6.

Ze lieten zich letterlijk niet uit het veld slaan, zelfs niet door de pitcherwissel die ondertussen aan de Apeldoornse kant had plaatsgevonden. Onder meer Jedidiah Moser sloeg een hoge bal recht door het middenveld, waardoor Iwanka Vaneman de thuisplaat kon bereiken. Later in de inning scoorde Joan Wiersum het twaalfde en laatste punt voor de Matchmakers door op spectaculaire wijze over de plaat te glijden.

Aan Gerdie Kruimer de taak om de wedstrijd uit te pitchen. De eerste slagvrouw gooide ze meteen met drie slag uit, waarna het veld nog twee lopers uitmaakte op het eerste honk. Zo gingen de Matchmakers ’s avonds huiswaarts met een 6-12 overwinning op zak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten