dinsdag 1 oktober 2013

Eerste damesteam van Matchmakers sluit competitie in stijl af

In het laatste duel van deze competitie stond de tweede plaats op het spel die Matchmakers weliswaar vrij stevig in handen had, maar waar directe concurrent UVV toch nog overheen kon gaan. Het beloofde dus spannend te worden in Utrecht, en de Wageningse koppies stonden strak bij aanvang. Dit betekende ook dat Matchmakers meteen resoluut uit de startblokken kwam.

Openingsslagvrouw Linde Gerritsen kwam meteen op het honk met een honkslag en werd gevolgd door Marit van Tiel met een stootslaghonkslag. Beide dames werden door goed slagwerk over de thuisplaat gebracht. In de gelijkmakende slagbeurt werd UVV erg kort gehouden door mooi defensief werk, dat er al net zo strak uitzag als de koppies.
In de tweede slagbeurt werd Matchmakers goed kort gehouden, en wist UVV een punt te scoren na een mooie honkslag. In de derde inning leek hetzelfde te gebeuren als in de inning daarvoor tot Frederike Wiggers besloot om de knuppel in het hoenderhok te gooien en een tweehonkslag te slaan, terwijl er al twee nullen waren. Dit goede voorbeeld werd meteen opgevolgd, door een tweehonkslag van Jedidiah Moser, en een gewone honkslag van Dagmar van Nieuwpoort wat weer resulteerde in twee punten. Ook in de gelijkmakende slagbeurt werd UVV heel kort gehouden door bijzonder goed veldwerk, dat gedurende de gehele wedstrijd te bewonderen viel.
In de vierde inning was het goed raak voor de Wageningsen en waren meerdere mooie tikken te bewonderen, waaronder een driekhonkslag van Brechtje de Bruin. In totaal kwamen maar liefst 6 punten binnen, en nadat UVV wederom van scoren af was gehouden ging de slagploeg van Matchmakers nog even door waar ze gebleven waren: punten scoren. Wederom vielen er meerdere honkslagen te bewonderen die in totaal 4 punten binnen brachten. In de laatste gelijkmakende slagbeurt kon UVV niet meer gevaarlijk worden omdat ze heel strak werden gehouden door het Wageningse veld, dat mooie nullen wist te produceren.
Daarmee kwam de eindstand op 14-1 in Wageningse voordeel, en is de tweede plaats zeker gesteld na een mooie wedstrijd waarin iedereen goed heeft gespeeld zowel aanvallend als defensief.

Beste slagvrouwen waren Marit van Tiel met 3 honkslagen uit 4 beurten, en Linde Gerritsen, Brechtje de Bruin, Jedidiah Moser en Dagmar van Nieuwpoort allen met 2 uit 4. Pitcher Marit van Tiel was uitstekend in vorm en gooide 3 keer 3 slag, 4 keer 4 wijd, kreeg 3 honkslagen tegen, en het veld speelde foutloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten