maandag 23 september 2013

Winning streak D1 Matchmakers houdt aan!

Na twee weken achter elkaar twee overwinningen te hebben behaald na de zomerstop, zag het er bij voorbaat niet naar uit dat het eerste dames team van Matchmakers dat ook deze week zou presteren. Maar niets was minder waar, want ook directe concurrent Domstad Dodgers en nummer een in de competitie Nieuwegein Diamonds werden aan de zegereeks van de Wageningse dames toegevoegd, al moest er voor beide wedstrijd hard gestreden worden.

De wedstrijd tegen het Utrechtse Dodgers vond plaats op de Zoom, en het was van te voren al duidelijk dat er niet veel tijd zou zijn voordat de duisternis in zou vallen. In de eerste slagbeurt werd Dodgers goed kort gehouden, en wist Matchmakers een keer tot scoren te komen door een driehonkslag van Linde Gerritsen die vervolgens professioneel door Marit van Tiel werd binnengehaald met een opofferingsstootslag.
Ook de tweede slagbeurt van de Utrechtsen bleef puntloos. Matchmakers daarentegen gooide alle schroom van zich af, en met mooi gevarieerd spel werd punt na punt binnen gebracht, met als absoluut hoogtepunt een daverende home run van catcher Sanne Horst waardoor de stand op 8-0 kwam.
In de daarop volgende inning kwam Dodgers weer niet tot scoren en voegde Matchmakers nog twee punten aan het totaal toe door slim aanvallend spel. Wie dacht dat dit een gewonnen wedstrijd was komt altijd bedrogen uit met Domstad Dodgers als tegenstander want dit team kan uit de meest onmogelijke situaties terugkomen, en dat deden ze ook. Door goed te slaan en goed te kijken naar de pitches wisten ze maar liefst 9 punten te verzamelen en kwam de tussenstand op 10-9. Het strekt de dames van Matchmakers tot eer dat ze zich hierna wisten te herpakken en gewoon weer in de aanval gingen en drie punten bij elkaar wisten te verzamelen in de gelijkmakende slagbeurt.
De vijfde inning werd weliswaar gestart en Domstad kwam ook opzetten, maar het veld wist twee nullen te maken door mooi tactisch spel. De laatste nul is er nooit meer gekomen omdat de duisternis eerder inviel dan de laatste nul kon worden gemaakt, en dat bracht de eindstand op die van de laatste voltooide inning, 13-9 in Wagenings voordeel.
Beste slagvrouw was Linde Gerritsen met 2 honkslagen uit 3 slagbeurten.

Op donderdag togen de Matchmaker dames die op een tweede plek stonden naar Nieuwegein Diamonds om daar tegen de huidige nummer een van de competitie uit te komen. De wedstrijden tussen beide teams zijn altijd bijzonder spannend omdat de teams erg aan elkaar gewaagd zijn, en dat bleek ook deze keer.
De Matchmakers begonnen aan slag en gingen voortvarend van start door goed te slaan en agressief over de honken te lopen wat meteen resulteerde in 5 punten. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Diamonds goed terug mede door een homerun, en stopte hun teller op 3 punten.
In de tweede Wageningse slagbeurt ging Matchmakers zo mogelijk nog feller spelen en dwong daardoor ook fouten bij de tegenstander af. Maar het meeste gebeurde op eigen kracht en er waren veel honkslagen te bewonderen waaronder 3-honkslagen van Frederike Wiggers (waarbij 3 punten over de thuisplaat kwamen) en Linde Gerritsen (die twee punten binnen bracht). In totaal kwamen maar liefst 9 punten over de thuisplaat, en dat was nog nooit eerder vertoond tegen deze tegenstander. In hun gelijkmakende slagbeurt wist Nieuwegein weliswaar op de honken te komen, maar kwamen ze niet tot scoren.
Daarna begon de wedstrijd te kantelen want de Matchmakers kwamen nog wel op de honken maar niet over de thuisplaat, terwijl de dames uit Nieuwegein dat wel deden, door goed te slaan en te kijken naar de pitches. In de derde inning hadden de Diamonds hun achterstand terug gebracht tot 14-7 wat nog steeds een geruststellende voorsprong leek. De Diamonds waren echter nog lang niet klaar, want in hun vierde slagbeurt kwamen ze weer vaak op de honken met honkslagen en 4 wijd, en werd het erg spannend, want door heel agressief honkenlopen slopen ze naderbij, zelfs toen er al twee nullen gevallen waren. Uiteindelijk viel de laatste nul door 3 slag gegooid door Marloes Wentink die op koelbloedige wijze de dadendrang van Nieuwegein wist te beteugelen toen ze tot op een punt waren genaderd. Hiermee werd de eindstand bepaald op 13-14.
Beste Wageningse slagvrouwen waren Frederike Wiggers met 3 honkslagen uit 3 beurten, Marit van Tiel met 3 uit 4 en Marloes Wentink met 2 uit 3.

Door deze resultaten bezet Matchmakers nu de eerste plaats in de competitie. Door hun laatste wedstrijd aanstaande maandag tegen UVV te winnen kunnen ze een tweede plaats zeker stellen, en mogelijk nog hoger eindigen als de resultaten van Nieuwegein daartoe aanleiding geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten