woensdag 18 september 2013

Matchmakers zet zegereeks voort!

De twee overwinningen van vorige week smaakten het eerste dames team van Matchmakers zo goed dat ze er deze week meteen weer twee aan hebben toegevoegd! Deze keer waren het Domstad Dodgers uit Utrecht en ESCA Rhinos uit Arnhem die niet opgewassen waren tegen de Wageningse equipe, al moet daar wel bij worden gezegd dat de overwinningen deze week veel zwaarder bevochten waren, al was het maar omdat de regen spelbreker speelde.
In de wedstrijd tegen Domstad kwamen gingen de Wageningse dames meteen goed van start door goed gevarieerd slagwerk te laten zien wat resulteerde in 4 punten, en daarna werd de aanval van Utrecht goed kort gehouden. In de tweede inning werd nog een punt toegevoegd aan het Wageningse totaal door een mooie driehonkslag van Linde Gerritsen. Ondertussen begonnen de Dodgers uit hun schulp te kruipen en door goed slagwerk en geduldig wachten wisten ze drie punten te maken. In de derde inning wist geen van beide teams tot scoren te komen, maar in de vierde inning rechtten de Matchmakers hun schouders om nog een keer punten te verzamelen. Ook dit keer gebeurde dit door mooi gevarieerd spel met honkslagen (Jedidiah Moser, Sanne Horst) en stootslagen (Petra Severijnen en Marit van Tiel), wat resulteerde in vier punten. De gelijkmakende slagbeurt van Domstad Dodgers werd weliswaar gestart, en ze kwamen ook gevaarlijk opzetten, maar door invallende duisternis kon de inning niet uitgespeeld worden. Daardoor werd de eindstand bepaald op die van de laatste volledig gespeelde inning: 5-3 in Wagenings voordeel.
Beste slagvrouwen waren: Linde Gerritsen, Marit van Tiel en Sanne Horst, allen met 2 honkslagen uit drie slagbeurten.

In de tweede wedstrijd van deze week was het Arnhemse ESCA Rhinos, de tegenstander en waar normaal het Matchmakers team altijd goed van start gaat was dat dit keer niet het geval. Vooral door veel 4 wijd kwamen de Arnhemsen op het honk wat meteen resulteerde in vier punten, terwijl Matchmakers daar in de gelijkmakende beurt niets tegenover kon zetten.
De tweede slagbeurt van ESCA verliep veel rustiger, al moest er nog wel een nul op de thuisplaat (bal van Sanne Horst op Marloes Wentink) aan te pas komen om ze van verder scoren af te houden.
Inmiddels was Matchmakers wakker geworden uit de tijdelijke winterslaap en kwamen ook de Wageningse dames vaak op het honk en wisten ze de stand gelijk te trekken onder andere door een mooie klap van Marit van Tiel. Vervolgens werd ESCA van scoren afgehouden in de eerste helft van de derde inning, en gingen de Matchmakers daar door waar ze gebleven waren, en werd de score met twee punten verder opgevoerd door goed honkenlopen.
In de vierde inning werd het nog even dreigend toen ESCA drie mensen op het honk wist te krijgen, maar door attent veldwerk waarbij de laatste nul viel door een spectaculair 1-2-tje tussen derde honkvrouw Joan Wiersum die met gevaar voor eigen leven de bal afremde zodat korte stop Linde Gerritsen de bal weer terug kon bezorgen op de derde honk waar de laatste nul van de wedstrijd viel. De eindstand werd daarmee bepaald op 6-4.
Beste slagvrouw was Marit van Tiel met 2 honkslagen uit 2 slagbeurten. Door deze overwinningen stijgt Matchmakers gestaagd in de ranglijst, en hebben ze de derde plaats in bezit, en de tweede plaats stevig in het vizier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten