donderdag 12 september 2013

Matchmakers goed uit de startblokken na de zomerstop

Het eerste dames team van Matchmakers is het tweede deel van het seizoen voortvarend van start gegaan met twee overwinningen tegen het Utrechtse Wombats, en Hurricanes uit Hilversum.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Wombats kwam Matchmakers nog wat stroef op gang. In de eerste slagbeurt van Wombats kwamen meteen vier punten over de thuisplaat waar de Wageningse dames maar twee punten tegenover konden zetten. In de tweede inning scoorde Wombats nog een keer, maar wist Matchmakers de score gelijk te trekken onder andere door een ferme tweehonkslag van Brechtje de Bruin waarop twee mensen konden scoren. De aanval van Wombats werd vervolgens goed aan banden gelegd door de Wageningse verdediging, terwijl de aanval van Matchmakers goed begon te draaien en er vele honkslagen te bewonderen waren, met als hoogtepunt een homerun van Linde Gerritsen die ook twee andere speelsters over de thuisplaat bracht.
De eindstand werd uiteindelijk 17-6 in Wagenings voordeel. Beste slagvrouw was Sanne Horst met 3 honkslagen uit 4 slagbeurten.

Tijdens de wedstrijd tegen Hilversum ging Matchmakers verder waar ze gebleven waren, en het was meteen in de eerste slagbeurt al goed raak. Niet minder dan 14 punten kwamen binnen vooral door uitstekend slagwerk waarbij niemand zich onbetuigd liet. In de gelijkmakende slagbeurt wist Hilversum vier punten te maken, maar de voorsprong was te groot om verder in gevaar te komen, zeker omdat de Matchmakers gestaagd honkslagen bleven slaan en punten maken, en verdedigend niet veel weggaven tegen dit team dat normaal gesproken zeer gewaagd is aan de Wageningse equipe.
De eindstand werd bepaald op 34-10 in Wagenings voordeel. Het feit dat iedereen heel goed geslagen heeft kwam duidelijk naar voren uit het teamslaggemiddelde dat met 0.613 ongekend hoog was. De beste slagvrouwen waren Linde Gerritsen (5 uit 5), Marit van Tiel (5 uit 6) en Brechtje de Bruin (4 uit 5).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten