donderdag 24 juli 2014

Gedegen wedstrijd van softbalsters Matchmakers

Afgelopen maandag kwam het eerste dames team van Matchmakers, die zelf de tweede plaats in de competitie innemen, uit tegen de nummer 3, Phoenix uit Zeist. Op papier zijn deze teams aan elkaar gewaagd, en daar had het in de eerste inning ook alle schijn van. Phoenix begon goed met twee honkslagen waardoor ze ook hun eerste punt over de thuisplaat konden brengen. Het antwoord van Matchmakers in de gelijkmakende slagbeurt was vergelijkbaar, waardoor de stand weer gelijk was.

In de tweede slagbeurt werd Phoenix goed kort gehouden door de Wageningse verdediging, terwijl Matchmakers op zijn beurt 3 punten toe wist te voegen aan het totaal door goed tactisch gebruik te maken van lekken in het veld van Phoenix. In de daarop volgende slagbeurten van Phoenix speelde het Wageningse veld super gedegen, en er was geen doorkomen aan voor de gasten uit Zeist. Dat was wel anders als Matchmakers aan slag kwam, want door goede honkslagen en agressief honklopen bleef de Wageningse equipe aan haar voorsprong werken, en kwam de tussenstand op 8-1, alvorens Phoenix toch nog een punt wist te scoren door een opvolging van honkslagen. Het leed was echter van korte duur want door een mooi dubbelspel was het weer snel gedaan met de aanvalsdrift van de Zeistsen.

Ook in de volgende innings werd Phoenix heel kort gehouden door het goede pitchen van Marloes Wentink die heel goed ondersteund werd door haar veld. Dit werd onderstreept door een prachtige nul die via buitenveldster Jedidiah Moser en relay Linde Gerritsen door catcher Sanne Horst op de thuisplaat gemaakt kon worden. Om goed af te sluiten gingen de Matchmakers er nog een keer goed voor staan, en vielen vele honkslagen te bewonderen, wat resulteerde in nog 4 punten en een eindstand van 12-2. Opmerkelijk was dat alle Wageningse slagvrouwen minimaal een honkslag wisten te slaan.

Beste slagvrouwen waren: Linde Gerritsen en Jedidiah Moser beiden met 3 honkslagen uit 5 beurten, en Sanne Horst, Dagmar van Nieuwpoort en Laura Nienhuis allen met 2 honkslagen uit 4 slagbeurten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten