donderdag 24 juli 2014

Onderling softbal duel Matchmaker dames

Beide Wageningse dames teams komen uit in de vierde klasse van de KNBSB, en afgelopen maandag was het zover dat de teams tegen elkaar uitkwamen. Dat op zich was niet zo speciaal, wel dat de wedstrijd door kon gaan, want tijdens twee eerdere pogingen was de regen steeds spelbreker geweest.

Het was een thuiswedstrijd voor dames 2, dus dames 1 begon aan slag, en dat gebeurde meteen ook voortvarend, en er waren meerdere goede honkslagen te bewonderen, waaronder een homerun van Marloes Wentink en een driehonkslag van Dagmar van Nieuwpoort. Dat in combinatie met slimme tactische stootslagen bracht dames 1 meteen op een comfortabele voorsprong van 8 punten. In de gelijkmakende slagbeurt kwam dames 2 ook op de honken al resulteerde dat in maar 1 punt.

In de tweede inning werd door beide teams goed verdedigd, maar in de derde inning wist dames 2 door een opeenvolging van honkslagen en een veldfout nog twee punten over de thuisplaat te brengen. Vervolgens nam dames 1 het heft weer in handen in een vierde slagbeurt die heel lang duurde door goede honkslagen en agressief honkenlopen wat resulteerde in 11 punten. Dames 2 kwam nog wel aan slag, maar het verschil was veel te groot, dus kon er niets meer gedaan worden aan de 3-21 eindstand in het voordeel van dames 1.

Net als vorige week wisten alle speelsters van dames 1 ook deze week minimaal een honkslag te slaan. Pitcher Marloes Wentink van dames 1 hield de aanval van dames 2 goed kort door maar liefst 6 keer 3 slag te gooien.

Beste slagvrouwen aan dames 1 kant waren Marloes Wentink met 3 honkslagen uit 4 beurten, Brechtje de Bruin met 2 uit 3, en Dagmar van Nieuwpoort met 3 uit 5. Bij dames 2 hadden zowel Renate Labberton, Eveline van Zetten en Birgit Schlingmann 1 honkslag uit 2 beurten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten