zondag 21 september 2014

Dames 1 softbal van Matchmakers draait weer op volle toeren

Na een wat valse start tijdens de eerste wedstrijd na de zomerstop die jammerlijk met 1 punt verloren ging, was dames 1 van Matchmakers wel weer helemaal bij de les tijdens de tweede wedstrijd tegen het Arnhemse Rhinos. De gasten kwamen wel goed uit de startblokken, en warden daarbij ook geholpen door het Wageningse veld dat nog niet helemaal scherp stond, en dat resulteerde meteen in 4 punten.

In de gelijkmakende slagbeurt begon Matchmakers het eigen spelletje te spleen, en dat houdt meestal in dat er een gestage stroom van Wageningse punten. En dat gebeurde ook nu; openingsslagvrouw Jedidiah Moser kwam meteen op de honken en werk door haar veld verder gebracht waarbij ook de volgende slagvrouwen op de honken kwamen en vakkundig door eerste honkvrouw Brechtje de Bruin binnen geslagen, wat het Wageningse totaal op 3 punten bracht.

In de tweede slagbeurt werd Rhinos goed kort gehouden door het Wageningse veld, waarna Matchmakers verder kon gaan met het aan elkaar rijgen van punten. Ook nu kwam de eerste slagvrouw, Laura Nienhuis, op het honk, en de rest van het team volgde dit geode voorbeeld waarbij een daverende tik van catcher Sanne Horst zeker vermeld moet worden wat de tussenstand op 6-4 bracht in Wagenings voordeel. Daarna werd Rhinos opnieuw geen kans gegund aan slag, en ging het Wageninse slaggeweld weer verder wat na een mooie 2-honkslag van derde honkvrouw Dagmar van Nieuwpoort ook tot het vertrek van de Arnhemse pitcher leidde.

De nieuwe pitcher werd meteen op een honkslag getrakteerd door pitcher Marloes Wentink, en die kreeg ook weer een vervolg door een honkslag van korte stop Marjolein Moeijes. Het puntenaantal liep op tot 7 in deze inning, en met de invallende duisternis kwam daarmee ook een eind aan de wedstrijd, die eindigde in 13-4 voor Matchmakers.

Beste slagvrouwen waren Jedidiah Moser en Marjolein Moeijes, beiden met 2 honkslagen uit 3 beurten. Pitcher Marloes Wentink hield de Rhinos goed in toom, en gooide 3 keer 3-slag, 3 keer 4-wijd, kreeg 2 honkslagen tegen, en haar veld maakte 1 fout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten