zondag 21 september 2014

Softbal dames 1 van Matchmakers haalt vernietigend uit tegen koploper

Deze week is een drukke week voor het eerste damesteam van Matchmakers waarbij maar liefst 3 wedstrijden op het programma staan binnen een week. De eerste was tegen koploper WSB uit Apeldoorn; de Wageningse dames staan stevig op de tweede plek in de competitie, en het beloofde bij voorbaat al een spannende wedstrijd te worden, want beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd.

In de eerste slagbeurt van WSB werd het veld goed dicht gehouden, o.a. door mooie vangballen van tweede honkvrouw Petra Severijnen, waarna Matchmakers het mocht proberen. Dat zorgde meteen de nodige opschudding in het Apeldoornse veld omdat er tactisch slim werd gespeeld. Linksveldster Jedidah Moser kwam met een mooie stootslag op het honk, waarna Dagmar van Nieuwpoort dezelfde techniek liet zien. Daarna volgden verschillende mooie honkslagen die ook de nodige punten binnen brachten; de teller bleef staan op maar liefst 7!

Normaal is dat een geruststellende voorsprong, maar WSB kwam prima terug door goed het zicht te houden de gepitchte ballen, en ook gedegen honkslagen. Hierdoor wisten de Apeldoornse gasten het evenwicht weer helemaal terug te brengen in de wedstrijd, en de tussenstand kwam op 7-7. Hoewel er veel gebeurd was, raakte Matchmakers niet van de wijs, en werd er weer stevig geslagen, wat al vrij snel tot het vertrek van de goed gooiende Apeldoornse pitcher leidde.

Haar opvolgster die nog harder en goed gericht gooide werd ook meteen aangepakt door de Wageningse slagploeg: linksveldster Frederike Wiggers, tevens de eerste slagvrouw die ze tegen kreeg sloeg de bal meteen weg voor een homerun, wat ook een unicum is in de carrière van Frederike. Daarmee was het leed nog niet geleden voor WSB. De hele slagploeg was bijzonder op dreef, waarbij de twee homeruns van catcher Sanne Horst, geslagen op twee verschillende pitchers hoogtepunten waren. Toen het stof van de tweede slagbeurt was opgetrokken bleek dat nog 8 punten waren toegevoegd aan het Wageningse totaal.

In de derde slagbeurt van WSB was duidelijk dat de fut er wat uit was, en liet het Wageningse veld onder leiding van pitcher Marloes Wentink geen punten meer toe. Aan slag ging de punten productie nog even door en werden 3 punten toegevoegd aan het totaal, waarna de invallende duisternis verder spelen onmogelijk maakte. Hierdoor kwam de eindstand op 18-7 in Wagenings voordeel en een dik-verdiende overwinning voor Matchmakers dat het team uit Apeldoorn vooral op slagkracht verre de baas was. Het verschil tussen beide teams is geslonken tot 2 punten, en geen van beide teams kan zich een misstap veroorloven in de race om het kampioenschap, waardoor het een spannend slot van de competitie gaat worden.

Beste slagvrouwen aan Wageningse kant waren: Frederike Wiggers (2 honkslagen uit 2 beurten), Dagmar van Nieuwpoort met 3 uit 4 en Jedidiah Moser met 2 uit 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten