zondag 28 september 2014

Softbal dames sluiten af in stijl

Na de klinkende overwinning op koploper WSB stonden nog twee wedstrijden te wachten op het eerste dames team van Matchmakers. In de eerste wedstrijd namen ze het op tegen Red Caps uit Leusden. Matchmakers kwam, na een extra energiepauze waarin het nodig fruit werd verorberd, meteen goed los en door goed honklopen kwamen meteen 4 punten binnen. Red Caps wist daar door goed slagwerk twee punten tegenover te stellen, waarna in de volgende inning beide teams puntloos bleven. En daar waar Matchmakers gestaag verder werkte aan de voorsprong, bleef Red Caps daar bij achter, ook door goed veldwerk, waarbij de twee mooie vangballen van Inge van Oorschot zeker vermeld moeten worden.

De hele Wageningse aanval was goed, en iedereen sloeg minimaal een honkslag en dat toont aan hoe breed de kwaliteit van de selectie is. Beste slagvrouwen waren Petra Severijnen (2 honkslagen uit 3 beurten) en Marloes Wentink met 2 uit 4.

Daarna stond nog de wedstrijd tegen het tweede team van Matchmakers op de agenda. Het tweede team kwam verrassend maar wel verdiend op een 1-0 voorsprong in hun eerste slagbeurt, maar het antwoord van het eerste team was vernietigend. Het hele team kwam maar liefst 3 keer aan slag, en dat resulteerde in 18 punten die vooral tot stand kwamen door heel goed slagwerk.
Daarna werd D2 goed kort gehouden en kwamen er nog meer punten bij voor D1, onder andere door een daverende homerun van catcher Sanne Horst. Uiteindelijk kwam D1 tot 25 punten, en wist D2 nog een punt aan het totaal toe te voegen alvorens scheidsrechter Arjan Brandsma het duel beƫindigde. Beste slagvrouw in dit duel was Marloes Wentink met een ideale score van 5 honkslagen uit evenveel beurten.

Het eerste team is al een tijd zeker van de tweede plaats in de competitie, en kan nog kampioen worden maar daarvoor moet de huidige nummer 1 wel een misstap maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten