vrijdag 17 mei 2013

Klinkende overwinning voor Dames 1

Na vorige week op een zure nederlaag te zijn getrakteerd door Domstad Dodgers, mocht het eerste dames team van Matchmakers thuis aantreden tegen een ander team uit Utrecht, de Wombats. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat dit een hele andere wedstrijd zou worden als de week daarvoor, want alle koppies stonden strak, en er werd meteen fel gespeeld. Marjolein Moeijes hield in de eerste slagbeurt van Wombats de teugels goed strak door drie mooie nullen op rij te maken, waarna de Wageningse dames in de gelijkmakende slagbeurt meteen los barstten met goede honkslagen waaronder tweehonkslagen van Linde Gerritsen en Sanne Horst. Dit in combinatie met agressief honkenlopen resulteerde meteen in niet minder dan 7 punten. In de gelijkmakende slagbeurt kon Wombats, naar wat later bleek, hun enige punt van de wedstrijd maken.

De dames van Matchmakers waren echter nog lang niet klaar met hun puntenproductie, en door opnieuw goed slagwerk waaronder een tweehonkslag van Marjolein Moeijes en een paar foutjes aan de kant van Wombats kwamen deze keer 9 punten over de thuisplaat. In de derde en vierde slagbeurt werden daar nog 8 punten aan toegevoegd, waarbij zich niemand onbetuigd liet en iedereen honkslagen wist te produceren of punten wist binnen te brengen. Het veld was bijzonder solide, waarbij een mooie snelle vangbal van Petra Severijnen zeker vermeld dient te worden. Pitcher Marloes Wentink wist de wedstrijd verder prima onder controle te houden en het team naar een 24-1 overwinning te leiden. Hierdoor staat Matchmakers op plaats 2 in de competitie met maar een punt achterstand op de nummer 1, Domstad Dodgers, die wel meer verliespunten hebben.

Beste slagvrouwen waren: Linde Gerritsen (3 uit 3), Dagmar van Nieuwpoort (3 uit 3), en Sanne Horst (2 uit 2).
Pitcher Marloes Wentink gooide 1 keer 3-slag, 4 keer vier wijd, kreeg maar 1 honkslag tegen, en haar veld maakte 2 fouten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten