zondag 26 mei 2013

Koudste wedstrijd sinds een eeuw

In een groot deel van het land was het de koudste 23 mei sinds 1901 en het was tevens de dag waarop ESCA Arnhem Rhinos op bezoek kwam bij de Matchmakers Dames 1 voor een wedstrijd. Koud was het dus en ook nog eens regenachtig, niet bepaald de ideale omstandigheden voor een softbalwedstrijd.

De kou en de natte bal zorgde wellicht voor een langzame start aan de kant van de Matchmakers. Door een aantal keer vier wijd en een mooie honkslag kwam Arnhem direct op een voorsprong van twee punten. Arnhem Rhinos heeft een aantal zeer ervaren speelster onder haar gelederen, waaronder de pitcher, en deze legde direct druk op de slagvrouwen van de Matchmakers. In de tweede helft van de eerste inning konden er daardoor helaas geen punten gescoord worden.

Ook in de tweede inning scoorde Arnhem punten, drie maar liefst. In de tweede helft van de tweede inning kwam Marjolein Moeijes op de honken door een fout van de derde honkvrouw van de Rhinos. Daarna kwam Petra Severijnen op de honken door vier wijd. Vervolgens sloeg Eveline van Zetten een mooie honkslag over het eerste honk het rechtsveld in. Op deze klap kwamen zowel Marjolein als Petra over de thuisplaat en werden er twee punten gescoord. Daarna ging werd het nog even spannend, en werden er aan beide zijdes mooie nullen gemaakt waardoor er geen punten gescoord konden worden. Maar helaas scoorde Rhinos in de 5e inning nog eens twee punten en was het gat voor de Matchmakers niet meer te dichten. Daar konden zelfs de aanmoedigingen van de speelsters van Dames 2 (die duidelijk genoten van aanwezige chocola uit de beroemde "chocola-tas") geen meer verandering in brengen.

Eind uitslag 2-7 Beste slagvrouwen waren: Eveline van Zetten (1 uit 2) en Brechtje de Bruin (1 uit 2)
Pitcher Marloes Wentink gooide 3 keer 3-slag, 9 keer vier wijd en kreeg drie honkslagen tegen, en haar veld maakte 1 fout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten