vrijdag 31 mei 2013

Niet gewonnen maar toch overwinning

Op een zwoele lenteavond speelde Dames 2 een spannende wedstrijd tegen Red Caps. Onze pitcher Eveline had een paar slagvrouwen nodig om op gang te komen, maar heeft daarna een geweldige wedstrijd gepitched. Marlous heeft ook nog een halve inning gepitched, maar wisselde al snel naar het midveld – wat geen betere beslissing had kunnen zijn: daar maakte ze twee vangballen achter elkaar! ‘bij de derde vangbal krijg je drie biertjes’, werd er al vanuit het publiek geroepen. Ook Roos heeft als midvelder in de eerste twee inningen nog twee vangballen kunnen maken. Pien, die voor het eerste een hele wedstrijd op het eerste honk speelde, heeft flink wat lopers uitgebrand dankzij de strakke aangooi van korte stop Iwanka.
Na de eerste inning hadden we al een flinke achterstand opgelopen. De eerste slagvrouw van Red Caps verscheen al snel voor de tweede keer aan slag. Dit lieten wij er niet bij zitten, en de tweede inning had ook Dames 2 een aantal dames voor de tweede keer aan slag. Iedereen heeft ook zijn fake-bunt skills flink geoefend, en daarmee hebben we ook weer flink wat honken gestolen. Het slaan ging ons ook erg goed af vanavond. Na een flinke zwieper van Iwanka zag Marlous, die zich toen nog op het eerste honk bevond, opeens het licht. Als een echt Speedy Gonzales bereikte ze in no time de thuisplaat. Ook Iwanka ging als een speer, en bereikte met een mooie sliding het derde honk. Janneke heeft twee fantastische honkslagen gemaakt op twee wijdballen, wat maar weer bewijst dat slaan ook vooral gaat over de overtuigingskracht waarmee je slaat.
De sfeer zat er goed in deze avond, en iedereen heeft erg goed en fanatiek gespeeld. We zorgden voor spannende situaties in het veld, en hebben mooie nullen gemaakt. Aan slag waren we ook lekker bezig: we hebben voor een flink aantal goede klappen gezorgd. Ondanks dat we met 18-20 net geen overwinning behaalt hebben, hadden we toch wel een beetje een overwinningsgevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten