dinsdag 4 juni 2013

Dames 2 verslaat koploper

Het werd weer eens tijd voor een overwinning na een gelijk spel en drie potjes verliezen met 2 punten verschil. Maar ja, Centrals 4 uit de Bilt is ongeslagen; wij verloren als een met 2-14.
Tot verrassing van Centrals maakten Eveline (pitcher), Iwanka (kortestop), Janneke (Tweede honk) en Marlous (eerste honkvrouw) zes nullen op rij. Alle kans dus om een dikke voorsprong op te bouwen. In de eerste inning gebeurde dat met 7 honkslagen, waarvan de doodliggende stootslag van Eveline de mooiste was. Vijf punten waren het resultaat. Met een beetje geluk en wat fouten van de tegenstanders werd de tweede en derde inning de voorsprong met 3 punten uitgebouwd. Centrals bleef puntloos.
In de vierde inning scoorden de dames uit de Bilt een puntje na vier wijd. De schade werd beperkt door een fijn dubbelspel van derde honkvrouw Myrthe en eerste honkvrouw Marlous. In de vijfde inning werd dat kunstje herhaald: nadat Centrals met een uit twee punt scoorde, maakten Iwanka en debuterende tweede honkvrouw Janneke een dubbelspel. Toch fijn als je de line-drives gewoon vangt!
Aan slag werden er fijn iedere slagbeurt wat puntjes gesprokkeld. Door de bal in het spel te brengen en fel te honklopen werden er goed foutjes afgedwongen bij de tegenstander. Stoten met eerste en tweede honk bezet en hit and run hielpen goed om druk op de ketel te houden. En dan een dikke honkslag als van Myrthe er overheen en het is feest. Het feest werd nog wel een inning uitgesteld, omdat we de slagbeurt 2 minuten te kort lieten duren. En we hadden niet door dat we na 5 innings 10 punten voor stonden en de wedstrijd eigenlijk reglementair ten einde was.
Zo werd het in de zesde inning toch nog een beetje spannend. Na drie keer 4 wijd was het natuurlijk fijn geweest als we met alle honken bezet een dubbelspel over thuis maken hadden gemaakt, maar dat bedacht eerste honkvrouw Pien een fractie van een seconde te laat. Het was natuurlijk ook te mooi geweest om waar te zijn: drie dubbelspelen achter elkaar. En drie keer actie 1-3 was natuurlijk ook voldoende om de 15-3 zege veilig te stellen.
Volgende week krijgen we WSB 2 op bezoek. Die zijn ook nog ongeslagen. Als tussendoortje donderdag 6 juni Nieuwegein, waar we eerder nipt van verloren in de laatste inning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten