donderdag 13 juni 2013

Dames 2 flikt 't 'm weer!

Afgelopen woensdag trokken de Matchmakers op het eigen veld aan de Zoom ten strijde tegen WSB uit Apeldoorn, die ongeslagen bovenaan de ranglijst van de competitie stonden. De training voorafgaand aan deze wedstrijd was geheel gericht op het goed kunnen slaan van snelle ballen. Tijdens de eerste inning was het resultaat zichtbaar: de pitcher gooide inderdaad snelle maar goed te beoordelen ballen die door de Matchmakers flink hard weggeslagen werden. WSB leek wel overdonderd door zoveel slagkracht, en raakte uit balans. Er werden bij WSB veel veldfouten gemaakt, en in combinatie met het goede slaan van de Matchmakers kwamen 11 loopsters over de thuisplaat.
Na de wissel gooide pitcher Evelien prachtige ballen en ving het buitenveld van de Matchmakers deze vervolgens uit de lucht en zo kon WSB maar 2 punten maken.
De tweede inning ging gelijk op, en de derde inning begon met een 15-4 voorsprong voor de Matchmakers. Matchmakers vergaten toen hun basisspel, en in combinatie met een wat vermoeide pitcher op de plaat druppelden de puntjes voor WSB plots gestaag binnen. Nadat de Matchmakers hun rust hervonden hadden en ingewisselde pitcher Renate de laatste ballen gooide kon na 3 1/2 inning de wedstrijd afgesloten worden met een 15-13 overwinning op het daarvoor nog ongeslagen WSB.
Gemiddelde slaggemiddelde voor de Matchmakers deze wedstrijd was 448, met een eervolle vermelding voor de mooie 3-honkslag van Myrthe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten