zondag 9 juni 2013

Dames 2 drukt door

Als je voor het eerste jaar pitcht, valt het soms niet mee. Iedereen staat te wachten tot je een slagbal gooit. En als je dat dan doet, zijn het er niet genoeg om lopers op de honken te voorkomen. In de eerste inning tegen Nieuwegein Diamonds moesten Marlous en Renate allebei aan de bak om teveel punten door 4 wijd te voorkomen. Geholpen door Iwanka, Eveline en Inge bleef de schade tot 3 punten beperkt.
Met een paar rake klappen scoorden we twee tegenpunten, maar het was wel jammer dat de bunt & run van Janneke een vangbal & run werd. De eerste slagbeurt smaakte namelijk naar meer. Hetzelfde gold kennelijk voor Diamonds, die met hulp van vier wijd en wat foutjes zeven punten over de thuisplaat brachten. Even de opstelling van het binnenveld op zijn kop, was voldoende om iedereen weer bij de les te krijgen. Met Eveline op de plaat kregen we weer vertrouwen en vielen de nullen.
De 2-10 stand vroeg wel om tegen maatregelen en met wat gegrabbel en gemopper op de wedstrijdleiding van Diamonds bleek dat ook helemaal geen probleem. Na dik een uur stond het 10-10 en begonnen we gewoon opnieuw.
Na mooie tweehonkslag scoorde alleen Nieuwegeinse Hanneke. Zij is op internet beter bekend als Rambo-Hanneke vanwege haar aanvaring met Joan: http://www.youtube.com/watch?v=cDtdDSWHrGQ Wij brachten op slaan van Eveline Iwanka over de plaat. Aan beide kanten was iedereen goed bij de les, maar wie zou er gaan winnen? Met nog een minuut te spelen hadden we ons bij een gelijkspel kunnen neerleggen. Maar waarom zou je dat doen als ook kunt winnen?
De vierde slabeurt van Diamonds was wel even schrikken. Roos en Carlijn waren zo sportief om de gasten aan een negende speelster te helpen. Ze deden echter geen enkele moeite om ons ook maar enigszins te helpen. Na een paar foutballen wist catcher Laura na drieslag doorgeschoten bal Carlijn gelukkig met een aangooi op het eerste honk net uit te krijgen. Met een nul en twee honken bezet kreeg Eveline een homerun in het rechtsveld tegen. Dat was een tegenvaller! Nog een jaartje meer ervaring en Inge pakt zelfs dit soort ballen bij de grond weg. Wat is ze snel! Net zo snel als Nancy die als tweedehonkvrouw de loopster op weg naar twee uittikte en de bal nog op tijd in de handschoen van de eerste honkvrouw wist te krijgen. Dat zijn de dubbelspelen waardoor je zo'n homerun eigenlijk meteen bent vergeten. Maar ja, het stond wel 14-11 aan het begin van de gelijkmakende laatste slagbeurt.
De rust bewaren en je favoriet bal slaan, is dan het devies. Ook als je nog maar net speelt. We verklappen niet wie op de eerste bal een vangbal sloeg. Gelukkig wist ons kersverse echtbaar de bal hard te raken. Met beide op de honken wist Inge – vooral tot haar eigen verassing – de bal nog harder te raken. De klap bracht R&R over de plaat en zij bereikte zonder moeite het derde honk. Openingsslagvrouw Iwanka sloeg haar als gelijkmakende punt binnen. En dan het winnende punt nog... Iwanka – ik slide ook als het niet nodig is – stal het tweede honk, waarna routinier Nancy haar naar drie bracht. Met een uit mag het dan niet meer misgaan. Dat ging het ook niet, want met haar tweede honkslag van de avond sloeg Eveline koelbloedig het winnende punt binnen.
Zo zie je maar weer: we krijgen wat veel punten tegen, maar zo lang je er zelf meer scoort is er niets aan de hand. In onze klasse geldt: hoe meer je scoort hoe hoger je staat. Gold dat in de vierde klasse ook dan stond dames 1 bovenaan. Maandag 10 juni kunnen ze thuis tegen Hilversum weer een stap in die richting zetten.

2 opmerkingen:

  1. Leuk wedstrijd verslag! Jullie wisten vast dat we hem ook gingen lezen! :-)

    Groet,

    Hanneke (nieuwegein Diamonds)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aanvoerdster D213 juni 2013 om 23:04

    Ha Hanneke,
    Nee dat wisten we niet. Maar erg leuk om te merken dat de Diamonds ook tot onze fans behoren! ;-)
    Tot maandag, dan kunnen we onze krachten weer meten!
    groeten,
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen