maandag 17 juni 2013

ESCA-Matchmakers 1: zon, zon en stofwolken

Bij de vorige ontmoeting tussen beide teams werd Matchmakers nog op een frisse nederlaag getrakteerd, maar op deze zonnige zondagmorgen in Arnhem was het duidelijk dat het dit keer een heel andere wedstrijd zou gaan worden. In de eerste slagbeurt kreeg Matchmakers meteen twee mensen op de honken met 4 wijd die vervolgens heel vakkundig door Linde Gerritsen werden binnengeslagen met een ferme honkslag. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de dames uit Arnhem goed terug; door geduldig te zijn en wat gegrabbel aan Wageningse kant en werd de stand 4-2.
In de volgende slagbeurt toonde Matchmakers veerkracht door mooi gevarieerd spel met honkslagen en stootslagen wat resulteerde in vier punten. In de gelijkmakende slagbeurt wist ESCA daar maar een punt tegenover te zetten dankzij goed veldwerk van Wageningse zijde waarbij ook een dubbelspel te bewonderen viel.
In de derde slagbeurt ging Matchmakers door waar ze mee bezig waren, mooi gevarieerd spelen, en dat leverde weer 3 punten op; hierbij verdient de tweehonkslag van Brechtje de Bruin een extra vermelding, en ook de mooie stootslagen van Frederike Wiggers en Marit van Tiel. Verdedigend werden de dames van ESCA goed kort gehouden en bleef de tussenstand 9-5 voor Matchmakers.
In de vierde inning wist Matchmakers nog een punt aan hun totaal toe te voegen door goed honkenlopen, en kwam ook ESCA goed opzetten met mooie honkslagen die goed waren voor 2 punten. Dat dit er niet meer werden had onder andere te maken met een mooie buitenveldactie richting derde honk van Jedidiah Moser waarop de derde nul viel bij Dagmar van Nieuwpoort die daar prima debuteerde.
In de laatste inning kwamen er nog twee punten bij voor Matchmakers onder andere door een mooie tweehonkslag van Petra Severijnen, en was het zaak om het veld goed dicht te houden en zo de overwinning veilig te stellen. Dit was echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want ESCA drong hard aan, en de Arnhemse dames kwamen iets vaker op het honk dan noodzakelijk was. Toen alle stofwolken waren opgetrokken bleek dat de opgebouwde voorsprong net afdoende was, en zo konden pitcher Marloes Wentink gesteund door haar catcher Sanne Horst die door de stofwolken heen veel ballen wist tegen te houden de verdiende overwinning vasthouden.
De eindstand was 12-11 voor de Wageningse dames die nu op de twee plaats staan in de competitie. Beste slagvrouwen aan Wageningse zijde waren: Petra Severijnen (2 uit 3), Brechtje de Bruin (2 uit 4), Marit van Tiel en Jedidiah Moser (1 uit 2). De pitchersresultaten van Marloes Wentink waren: 4 keer 3-slag, 11 keer 4-wijd, 4 honkslagen tegen en het veld maakte ook 4 fouten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten