vrijdag 31 mei 2013

Zonnebrillen-1 tegen UVV-4

Het was eindelijk weer eens goed weer om te softballen. De zonnebrillen moesten doorgegeven worden om de hoge ballen uit de lucht te halen, zo lekker scheen het zonnetje. In de eerste inning, eerste helft, kon UVV 4 twee puntjes halen, maar daarna werden de volgende drie slagvrouwen achter elkaar uitgemaakt. Toen waren de Matchmakers aan de beurt. Deze konden maar liefst vier puntjes binnenslepen, met name door de prachtige bal van Marloes Wentink.
In de tweede inning had UVV geen eens kans om punten te halen, door een prachtig dubbelspel, geïnitieerd door Petra Severijnen, gevolgd door drie slag, gegooid door Marit van Tiel. Toen kwamen de Matchmakers op stoom, want er waren maar liefst acht punten gescoord in deze inning. De derde inning kon UVV niet veel bijdragen, want de eerste drie speelsters die aan slag kwamen, waren ook de enige, onder andere door twee keer drie slag van onze pitcher.
De derde inning was nogal wisselvallig, met vier keer vier wijd waardoor speelsters op de honken kwamen, maar nog wel twee puntjes binnengesleept. De vierde inning begon heel mooi met een dubbelspel van Dagmar van Nieuwpoort. Hierna was het veld te blij met zoveel dubbels dat de concentratie wat wegzakte. De slagvrouw die volgde sloeg namelijk een hele mooie homerun. Het team grabbelde nog een beetje rond totdat de laatste benodigde nul werd gemaakt door het tikken van de loopster van een naar twee door Petra Severijnen.
De hieropvolgende slagbeurt van de Matchmakers was niet zo vruchtbaar, nul punten gescoord. Toen eindigde de laatste inning met voor elk team nog een puntje. Uiteindelijk, na wat up en downs een ruime overwinning van de Matchmakers; 16-5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten