zondag 11 mei 2014

Dames 1 goed uit de startblokken!

Het softbalseizoen is goed begonnen voor D1 van Matchmakers! Op 13 april begon het vorig jaar zo succesvolle eerste damesteam van Matchmakers aan haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, en dit na een ook succesvol verlopen oefencampagne. De eerste wedstrijd was tegen Radboud Rangers in Nijmegen, en de pitchers van dit nieuw geformeerde team hadden duidelijk moeite om de slagzone te vinden. Hoewel dit klinkt al appeltje eitje, is dat in de praktijk toch anders omdat het geduld behoorlijk op proef wordt gesteld. Maar ook dat heeft het team onderhand geleerd, en er werd heel systematisch een voorsprong opgebouwd.
Pas in de laatste inning besloten de Nijmeegse dames de schroom van zich af te schudden en te gaan slaan, maar dat was te laat om nog iets te doen aan de overwinning van de Wageningse dames; eindstand 11-4, beste slagvrouw Sanne Horst met 2 honkslagen (waaronder een daverende 3-honkslag) uit 3 beurten. Pitcher Marloes Wentink gooide 4 keer 3 slag, 3 keer 4 wijd, kreeg 5 honkslagen tegen, en het veld maakte 2 fouten.

De tweede wedstrijd van het seizoen was tegen de Red Caps uit Amersfoort, en na een wat nerveus begin in het veld waarin Red Caps tot twee punten wist te komen, was het in de gelijkmakende slagbeurt meteen goed raak onder andere door een tweehonkslag van Marloes Wentink en een driehonkslag van Marjolein Moeijes, wat resulteerde in 5 punten. De Red Caps kwamen in de volgende twee slagbeurten niet tot scoren door prima veldwerk van Wageningse zijde, waarbij een solide vangbal van midveldster Joan Wiersum vermeld dient te worden. Aanvallend bleef het goed lopen aan Wageningse kant, en er werden nog 5 punten bij verzameld, mede door zeer agressief honklopen. Red Caps toonde nog wel de nodige veerkracht, en wist door drie goede honkslagen evenveel punten te maken. Dit bracht echter het beste bij de Matchmakers naar boven die nogmaals de aanval zochten en 5 punten aan hun totaal wisten toe te voegen, waarbij de prachtige driehonkslag van Petra Severijnen zeker niet onvermeld mag worden. Daarna werden verder aspiraties van Red Caps vakkundig in de kiem gesmoord door geconcentreerd veldwerk en was de 15-5 overwinning een feit.
Beste slagvrouwen aan Wageningse kant waren Marjolein Moeijes (3 uit 3), Linde Gerritsen (2 uit 2), en Marit van Tiel (2 uit 3). Pitcher Marloes Wentink gooide 2 keer 3 slag, 5 keer 4 wijd, kreeg 2 honkslagen tegen, en het veld was foutloos. Tijdens het pitchen van Marit van Tiel waren de cijfers 1 keer 3 slag, 1 keer 4 wijd, 3 honkslagen tegen, en het veld maakte 1 fout.

1 opmerking: