zondag 25 mei 2014

Geduldige softbal-dames blijven winnen

Afgelopen donderdag kwam het eerste damesteam van Matchmakers voor de tweede keer dit seizoen uit tegen de Nijmeegse Rangers, en ook deze keer werd het een royale overwinning voor de Wageningse dames, die hierdoor de ranglijst aanvoeren met 5 overwinningen uit evenveel wedstrijden.

In de eerste slagbeurt van Rangers liet gelegenheids-korte stop Brechtje de Bruin meteen van zich spreken door twee nullen te maken op het tweede honk door een solo actie en een keer op een aangooi van catcher Sanne Horst waardoor een gestolen honk voorkomen werd. Vervolgens maakt pitcher Marloes Wentink de inning met 3 slag af en bleef de teller voor Rangers op 0 staan. Daarna was het meteen goed raak in de eerste slagbeurt van Matchmakers. Bij de eerste Nijmeegse pitcher was het zaak om kieskeurig te zijn, en alleen dan te slaan als er een goede bal richting thuisplaat kwam. En dat wisten de Matchmakers perfect te combineren, getuige de 10 punten die gemaakt werden. Hoogtepunt was de homerun van Dagmar van Nieuwpoort, die meteen ook de volledige gevulde honken leeg veegde, maar ook de driehonkslag van pitcher Marloes Wentink mocht er zeker zijn.

In de tweede slagbeurt ging het beter met de Nijmeegse equipe, al moet daar wel bij gezegd worden dat het Wageningse veld zeer tegen de gewoonte in op foutjes te betrappen viel, wat resulteerde in 6 punten. In de gelijkmakende tweede inning werd nog meer gevraagd van het Wageningse geduld nadat een tweede pitcher haar opwachting maakte aan Nijmeegse kant. Het resultaat van deze langdradig slagbeurt was wel positief: 9 punten werden aan het conto toegevoegd.

Er kon nog begonnen worden aan een derde slagbeurt voor Rangers, en die kwamen nog wel op de honken, maar gevaarlijk werd het nooit. Gastspeelster Nancy Omtzigt maakte op fraaie wijze de laatste nul in het buitenveld. De eindstand was 19-9 in Wagenings voordeel.

De beste slagvrouwen aan Wageningse zijde waren: Dagmar van Nieuwpoort, Laura Nienhuis, Marloes Wentink en Nancy Omtzigt allen met 1 honkslag uit 1 poging. De werpcijfers voor Marloes Wentink waren: 1 keer 3 slag, 9 keer 4 wijd, 3 honkslagen tegen, en het veld maakte 3 fouten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten