zondag 11 mei 2014

Matchmakers D1 toont extreme veerkracht

Het eerste dames softbalteam van Matchmakers heeft het goede seizoenbegin een passend vervolg gegeven tijdens hun ontmoeting met Quick, al moest er deze keer heel veel veerkracht getoond worden om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten: 15-14. Dat Quick veel meer in zijn mars had dan eerder tegenstanders werd duidelijk in de eerste slagbeurt waarin de Amersfoortsen goed aan slag gingen en door gedoseerd honkenlopen 5 punten over de thuisplaat wisten te brengen. In de gelijkmakende slagbeurt werd Matchmakers geconfronteerd met een snelle pitcher die behoorlijk wat druk op de Wageningse slagvrouwen wist te zetten, maar die desondanks goede honkslagen wisten te produceren wat resulteerde in 2 punten.
In de tweede slagbeurt ging Quick verder waar het gebleven was en voegde 3 punten aan het totaal toe, terwijl Matchmakers in de gelijkmakende slagbeurt bleef steken op 1 punt, en een tussenstand van 8-3. Quick voegde nog een punt toe aan het totaal in de derde inning, en dat deed ook Matchmakers wat resulteerde in 9-4. Nadat Quick in de vierde slagbeurt op nul was gehouden was het de hoogste tijd voor de Wageningse equipe om punten te gaan scoren. Openingsslagvrouw Linde Gerritsen kwam meteen met een tweehonkslag op de honken, en daarna volgende een reeks honkslagen waaronder een fantastische homerun van pitcher Marloes Wentink en een sneeky stootslag van eerste honkvrouw Brechtje de Bruin wat resulteerde in 5 punten en een gelijke stand in de wedstrijd.
Dit wapenfeit bracht het beste boven in Quick dat enthousiast de aanval zocht en ook 5 punten wist te scoren. De aanvalsdrift van Quick werd beteugeld door het Wageningse veld, onder andere door een hele strakke actie van het buitenveldster Jedidiah Moser, die via korte stop Linde Gerritsen derde honkvrouw Dagmar van Nieuwpoort wist te bereiken die daar nog precies op tijd de slagvrouw uit kon tikken. Alle nullen vielen onder grote druk, ook de laatste die koelbloedig door tweede honkvrouw Petra Severijnen werd gemaakt.
Voor menig team zou dit een onoverkomelijke achterstand zijn in de laatste slagbeurt van een wedstrijd. Maar het feit dat in de vierde inning prima geslagen was gaf het Wageningse team goede hoop, dus werd weer onvervaard de aanval gezocht. De eerste slagvrouw aan Wageningse kant kwam meteen op de honken, en hoewel de tweede sneuvelde ging het daarna alleen maar crescendo, met als tussentijds hoogtepunt de driehonkslag van catcher Sanne Horst die meteen twee punten binnenbracht. Daarna volgden een honkslag van Brechtje de Bruin, een zeer vakkundig bij elkaar verzamelde 4 wijd van midveldster Joan Wiersum en een honkslag van Jedidiah Moser die daarmee de tussenstand op 13-14 wisten te brengen. Met twee mensen op de honken en een nul kwam rechtsveldster Laura Nienhuis aan slag, en die bracht de bal hard het binnenveld in waardoor ze een erg duur foutje wist af te dwingen bij de korte stop, wat resulteerde in nog twee punten, een eindstand van 15-14, en dolle vreugde in het Wageningse kamp.
Het is duidelijk dat het team nog steeds groeit en leert en vooral heel veel plezier heeft om samen wedstrijden te spelen. Deze week maakte wederom duidelijk dat het team kan vertrouwen op eigen kunnen, en daardoor ook lastige wedstrijden in eigen voordeel om kan keren, al had dit veel weg van een dubbele Houdini act aldus hun trotse coach.

Beste slagvrouwen waren: Linde Gerritsen (4 honkslagen uit 4 beurten), en Marloes Wentink, Sanne Horst en Brechtje de Bruin (allen 3 uit 4). Pitcher Marloes Wentink gooide 2 keer 3 slag, 11 keer 4 wijd, kreeg 12 honkslagen tegen, en het veld speelde foutloos. Relief pitcher Jedidiah Moser gooide 1 keer 4 wijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten