zondag 11 mei 2014

Softbaldames Matchmakers verslaan koploper competitie met 12-3

Deze week speelde het eerste damesteam van Matchmakers tegen koploper Phoenix, die net als de Wageningse dames nog geen wedstrijd had verloren.
De eerste inning ging goed van start met 2 honkslagen en 3 punten voor Matchmakers. De dames uit Zeist werden ondanks drie honkslagen kort gehouden en scoorden slechts 1 punt. Dit zette de toon voor de hele wedstrijd. Phoenix kreeg de strak gegooide ballen van pitcher Marit van Tiel niet lekker weggeslagen en het Wageningse veld verwerkte de wèl geslagen ballen prima. In de tweede en de derde inning lukte het Phoenix niet om te scoren, door spectaculaire vangballen van eerste honkvrouw Brechtje de Bruin, korte stop Linde Gerritsen en tweede honkvrouw Petra Severijnen. De derde inning werd afgemaakt met 3 slag.
Aan slag sprokkelde Matchmakers er gestaag punten bij waardoor het na de derde inning 6-1 voor Matchmakers stond. In de 4e inning had Phoenix de kop van de slaglijst aan de plaat staan. Er volgde een aantal honkslagen, een mooie vangbal van midvelder Marloes Wentink en een steelpoging die door de aangooi van catcher Sanne Horst naar het tweede honk teniet werd gedaan. Phoenix scoorde 2 punten. Daarna was het gedaan met scoren voor de Zeister dames.
Voor Matchmakers was dit zeker niet het geval. In de laatste twee innings zorgden een homerun van Sanne Horst, prachtige stootslagen van Jedidiah Moser en Joan Wiersum en een aantal honkslagen voor nog eens 6 punten aan Wageningse kant. De dames Matchmakers wonnen zo de wedstrijd met 12-3.

Beste slagvrouwen: Petra Severijnen (3 uit 3), Jedidiah Moser (3 uit 3) en Sanne Horst (2 uit 3). Pitcher Marit van Tiel gooide 2 keer 3 slag, 3 keer 4 wijd, kreeg 7 honkslagen tegen en haar veld maakte 3 fouten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten